گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1397/09/18 - 16:09
كد :1

رفع نم و رطوبت ساختمان

امروزه با افزایش آپارتمان سازی و ساختمان سازی با مشکلات بیشتری رو به رو هستیم زیرا افزایش تعداد نفرات یک ساختمان نیازمند امکانات بیشتری می باشد از این رو خدمات مختلف بیشتری هم باید برای رفع مشکلات ساختاری به وجود آید. یکی از مشکلات به وجود آمده ایجاد نم و رطوبت در ساختمان است که باعث ایجاد بوی نامطبوع و بالطبع آن خرابی و ایجاد حشرات مختلف می باشد.

اما نگران نباشید این مشکل قابل حل استنم و رطوبت ساختمان یکی از اصلی‌ترین مشکلات مالکین ساختمان است و همه به دنبال راهی جهت رفع نم و رطوبت ساختمان هستند. معمولا سقف و دیوارهای ساختمان طوری ساخته می‌شود که از نفوذ آب و رطوبت و به داخل ساختمان جلوگیری شود و نیازی به رفع نم وجود نداشته باشد. زیرا رطوبت و نم خسارات جبران ناپذیری را بر ساختمان وارد می‌کند و مشکلات زیادی را برای مالک ساختمان به دنبال خواهد داشت. 

شناسایی نم و رطوبت در ساختمان

شناسایی رطوبت و نم ساختمان نکته اصلی از رفع نم و رطوبت است. یکی از نکاتی که باید به آن دقت کرد وجود لکه‌های آب است که بسیار مهم است. گاهی اوقات دیوارهای خانه حالت اولیه خودش را از دست می‌دهد و نم دار می‌شوند که این موضوع می‌تواند نشانه‌ای از وجود نشتی آب یا ترکیدگی لوله در پشت دیوارها باشد. به محض اینکه این لکه‌ها را دیدید سریعا برای حل مشکل و رفع نم اقدام کنید تا خسارت کمتری به ساختمان وارد شود. اگر کار از کار گذشت و رطوبت به داخل دیوار شما منتقل شد چاره‌ای نیست جز تعمیر دیوار و رفع نم دیوار است.

عوارض وجود رطوبت در ساختمان

کم یا زیاد بودن رطوبت در ساختمان، هر دو باعث ایجاد مشکلاتی خواهند شد، به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند تا رطوبت منزل را بین ۴۰ تا ۵۰ درصد نگه دارید. گاهی اوقات نیز بروز مشکلاتی مانند ترکیدگی لوله، باعث ایجاد نم و رطوبت اضافی در فضای خانه می‌شود که این مسئله می‌تواند تاثیرات منفی زیادی به همراه داشته باشد. به هرحال وقتی رطوبت خانه بیش از حد مجاز افزایش یابد، این امر به دو طریق بر زندگی ما تأثیر منفی خواهد گذاشت و به اصطلاح عوارض ایجاد خواهد کرد.

رطوبت ساختمان و ایجاد بیماری در افراد

وجود نم و رطوبت در خانه، گرد و غبار را جذب کرده و می‌تواند فضای مناسبی را برای رشد و تکثیر اکثر باکتری‌ها مهیا کند. در صورتی که مدت زمان زیادی رطوبت خانه باقی بماند و اقدامی جهت رفع آن انجام نشود، مشاهده خواهید کرد که چگونه کپک‌ها و انواع قارچ بر روی دیوار و نقاط مرطوب خانه ایجاد خواهند شد. چنین فضایی، علاوه بر اینکه ظاهر نامناسبی در منزل ایجاد می‌کند، می‌تواند باعث بروز انواع بیماری‌های مختلف گردد.وجود رطوبت در خانه گاهی اوقات می‌تواند به صورت جدی سلامت افراد را تحت تاثیر قرار دهد. به طور مثال فضای مرطوب خانه برای افرادی که دچار بیماری‌های تنفسی و یا آلرژی می‌باشند بسیار مضر است. علاوه بر این وجود رطوبت دائمی در فضای خانه، ممکن است موجب بروز حساسیت در افراد، به خصوص کودکان شود. همچنین نم و رطوبت بالا در خانه، می‌تواند موجب بروز سردرد و درد مفاصل در بسیاری از افراد شود. گاهی اوقات اگر رطوبت محیط بیش از اندازه زیاد باشد، عروق و بافت‌های بدن متورم شده و در نتیجه درد‌هایی مانند آرتروز افزایش پیدا می‌کنند.

عوارض رطوبت ساختمان و ضررهای مالی

وجود نم و رطوبت زیاد در خانه، علاوه بر اینکه به ساختار کلی خانه آسیب می‌زند، می‌تواند باعث خراب و پوسیده شدن بسیاری از وسایل منزل شما نیز گردد. معمولا وسایل چوبی و پارچه ای، آسیب پذیر‌ترین اجزای خانه در برابر رطوبت هستند. همانطور که میدانید وسایل آهنی و فلزی نیز در صورت وجود رطوبت در خانه، به سرعت زنگ زده و خراب می‌شوند. از طرف دیگر رطوبت سبب می‌شود ظاهر خانه به شدت بد جلوه دهد و این امر نیز سبب دغدغه ذهنی ساکنان می‌شود. این آسیب دیدگی تأسیسات و وسایل منزل نیز سبب خواهد شد که هزینه‌های مالی برای تعمیر آن‌ها صرف شود.

نقش نقص لوله کشی ساختمان و ایجاد نم و رطوبت

یکی از علل رایج در ایجاد نم و رطوبت وجود مشکل در تاسیسات زیربنایی و لوله کشی های ساختمان می باشد که از مهم ترین آن ها می توان به اشکال در سیستم فاضلاب ساختمان ، نقص در سیستم تخلیه فاضلاب سرویس بهداشتی (توالت) یا حمام و وان ، سیفون تخلیه فاضلاب لباسشویی ، سینک ظرفشویی ، عدم اجرای صحیح کفشور . یکی از خدمات اصلی این مجموعه  اجرای تعمیرات لوله کشی می باشد که شما می توانید با خیالی آسوده امور لوله کشی خود را به ما بسپارید.

علائم وجود نم و رطوبت در ساختمان

دیوارهای زرد، سطوح کپک زده و مرطوب تاثیرات ناخوشایند عامل رطوبت هستند. این رطوبت خود را روی دیوارهای خانه‌های قدیمی، اتاق‌های خانه‌هایی که کمتر در معرض نور خورشید هستند یا نگهداری کمی از آنها می‌شود، آشکار می‌کند.دلیل اینکه دیوارها در اثر آب آسیب می‌بینند برای هر ساختمانی متفاوت است. برای برخی، ممکن است به علت لوله‌کشی معیوب، سیستم لوله‌کشی ناکارآمد، شکستگی اتصالات، شکستگی دریچه‌ها یا حتی خراب بودن وسایل حمام باشد. برای برخی دیگر نیز علت نم و رطوبت دیوارها می‌تواند عوامل خارجی مانند آب و هوای نامساعد، باران سیل آسا یا سیل باشد.

وجود کپک بر روی دیوار اثر نم و رطوبت 

اتاق‌هایی که در آن‌ها حمام و یا سرویس بهداشتی قرار دارد معمولاً از رطوبت بیش‌تری برخوردار هستند. این اتاق‌ها را به خوبی بگردید و اگر اثری از کپک در هر کجای آن‌ها دیدید خیلی سریع برای کاهش رطوبت اتاق اقدام کنید.

ایجاد بخار بر روی شیشه و پنجره 

پنجره ها یکی از راه های شناسایی وجود نم و رطوبت در منازل است. اگر بر روی شیشه ها ردی از بخار آب دیدید شک نکنید که رطوبت خانه بالاست و یک نقطه ای از ساختمان دارای نم و رطوبت است. احتمالاً سطح رطوبت در خانه زیاد است. چنین پدیده‌ای یا از برخورد هوای گرم اتاق با سردیِ پنجره بروز می‌کند و یا آن که نشان از رطوبت زیاد خانه دارد. در صورت مشاهده‌ی بخار یا قطرات آب بر روی پنجره بهتر است خیلی سریع نسبت به حل مشکل اقدام کنید، در غیر این صورت باید به تدریج شاهد کپک در خانه خود باشید.

اثر لکه آب بر روی دیوار

اگر بر روی دیوار‌ها و یا سقف خانه لکه‌های آب دیدید، این امر نیز می‌تواند نشانه‌ای از رطوبت بالای خانه باشد که به هیچ عنوان نباید نادیده گرفته شود.

راه های رفع نم و رطوبت ساختمان

اگر می‌خواهید که خانه شما با رطوبت بالا و نم زدگی مواجه نشود، بهترین کار انجام اقدامات پیشگیرانه است و کنترل میزان رطوبت در خانه است. اما اگر به هر دلیل خانه شما با رطوبت بالا و نم زدگی مواجه شد بهتر است اقدامات ساده ذیل را در پیش بگیرید:

استفاده از رطوبت گیر‌های برای رفع نم در ساختمان

با استفاده از یک ظرف با عمق کم و مقداری نمک، یکی از بهترین روش‌های جذب رطوبت اضافی هوای خانه شماست. همانطور که می‌دانید نمک توانایی جذب رطوبت بالایی داشته و در صورت استفاده از این روش مشاهده خواهید کرد که چگونه پس از چند روز نمک مرطوب شده و تغییر رنگ داده است. بسته به میزان رطوبت منزل شما، لازم است نمک موجود را در ظرف را در فاصله‌های زمانی معین تعویض کنید. زغال، ژل سیلیکا و کلسیم کلرید از دیگر مواد جاذب رطوبت می‌باشند که می‌توانند به شما در کاهش دادن رطوبت منزلتان کمک کنند.

تهویه هوا برای رفع نم و رطوبت

استفاده از یک دستگاه تهویه مناسب در خانه‌هایی که رطوبت بالا دارند، باعث می‌شود هوا در فضای خانه به گردش درآمده و در نتیجه رطوبت اضافی کاهش پیدا کند. در صورتی که امکان تهیه کردن دستگاه تهویه را ندارید، به شما توصیه می‌کنیم پنجره‌های منزل خود را باز نگه دارید